Att titta på nyheterna med hjälp av live stream är idag något som många människor gör. Det kan handla om att man inte har de kanaler som sänder programmen, men det kan också handla om att man inte har möjlighet att sätta sig vid tv:n då programmen sänds. Vår stressiga vardag och långa arbetsdagar gör att människor inte alltid hinner hem till tv:n och då är live stream ett utmärkt alternativ.

Information som sänds på nyheter och rapport är viktiga att ta del av. Både unga människor och äldre är i behov av den information som sänds ut. Varje dag sänds rapport och nyheter flera gånger under dagen och det enda du behöver göra är att ta dig in på SVT Play för att ta del av dessa. Eftersom programmen sänds på utsatta tider kan du inte själv välja när du vill titta på nyheter, utan får helt enkelt vänta till den tid då programmet sänds som “vanligt” på tv kanalen.

När du tittar på ett direktsänt program bör du vara medveten om att du inte kan spola framåt i sändningen, utan endast bakåt. Spolar du bakåt kommer du att få ta del av informationen som du annars skulle ha missat. Det är inte alla live streamingtjänster som erbjuder möjligheten att spola tillbaka, men tillräckligt många för att du ska kunna få ta del av programmet från start. Att man inte kan spola framåt beror naturligtvis på att händelser och situationer ännu inte har ägt rum. Sändningen sker direkt över internet och det är alltså inget förinspelat program.

Med det sagt betyder det alltså att du kan hoppa rakt in i en direktsändning när som helst under tiden som programmet sänds. Låt oss säga att programmet Rapport börjar sändas klockan 6.30 på morgonen, men du inte har möjlighet att titta för än några minuter senare. Så länge programmet sänds på tv kommer du att kunna ta del av informationen, showen eller vad det nu kan tänkas vara. Förvisso kommer du att hoppa rakt in där sändningen befinner sig just nu.

Följ nyheterna live vart du än befinner dig

Det spelar ingen roll om du använder dig av en dator, surfplatta eller en smartphone. Du har alltid tillgång till SVT Play och kan således titta på nyheter och rapporter när du vill och vart du än befinner dig. SVT Play finns både i din vanliga webbläsare och i form av en applikation. Fördelen med att använda dig av webbläsaren är att du får en mobilanpassad hemsida där du slipper ladda ner någon extern mjukvara. Många menar dock att appen är mycket enklare att navigera i och använda sig av. Båda alternativen håller en hög kvalitet på alla sändningar, så vad man väljer är mer än smaksak än en fråga om upplösning, ljud och övergripande kvalitet.

Eftersom all typ av live stream sänds över internet behöver du ha en internetuppkoppling för att kunna titta på programmen. Det bästa är en stark och stabil uppkoppling till Wi-fi, men naturligtvis fungerar även det egna nätverket bra.